Bebeluşul salvat ieri dintr-o TOALETĂ, a murit. Mama sa este cercetată pentru OMOR

Mama bebeluşului care a decedat în noaptea de luni spre marţi la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce a fost scos dintr-o toaletă a unei case din localitatea Băleni, este cercetată de anchetatori pentru uciderea nou-născutului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Gabriela Costin.

Potrivit acesteia, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală a nou născutului de către mamă în uciderea nou-născutului de către mamă. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, femeia va fi cercetată pentru omor, scrie agerpres.ro.

Femeia de 33 ani a fost transferată de la Spitalul din Târgu Bujor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde este în stare stabilă. Ea va fi supusă unei expertize neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă, după ce a născut, a suferit o stare de tulburare psihică.

"Starea pacientei de 33 de ani este stabilă. A fost adusă luni, din judeţ, cu ambulanţa. Este lehuză. După naşteri neasistate se declanşează, de obicei, hemoragie", a declarat doctorul Ionuţ Băneşanu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Nou-născutul care a ajuns, duminică seara, în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi după ce a fost scos dintr-o toaletă a unei case din localitatea Băleni, a murit în noaptea de luni spre marţi, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Băieţelul a fost adus în stare gravă de către un echipaj SMURD.

"Starea copilului este extrem de gravă, este intubat, pe ventilaţie mecanică, se află în Terapie Intensivă. Are ca singură traumă hipoxia, nu prezintă alte semne de violenţă. Ştim că a fost scos dintr-o fosă septică, intubat, pentru că se afla în stop respirator. Este un nou-născut la termen, de patru kilograme. Prognosticul este rezervat", a declarat, luni, dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii Galaţi.

Duminică, un bărbat a sunat la 112 pentru a anunţa că a auzit plânsete de copil din latrina din spatele casei. Imediat, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, SMURD şi pompieri.

Copilul a fost scos din toaletă, a fost resuscitat şi a ajuns în stare gravă la spital.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, mama micuţului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă şi a născut acolo. Femeia mai are zece copii, nouă fiind în grija asistenţilor maternali, iar unul a decedat într-un incendiu.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu