BCR Chişinău susţine ideile de afaceri inovatoare

BCR CHIŞINĂU A OFERIT PREMIUL SPECIAL ÎN CADRUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE BUSINESS PLANURI PENTRU TINERI 2012

9 IULIE, 2012, CHIŞINĂU –  BCR Chişinău a oferit în cadrul Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri 2012 premiul special pentru inovaţie, în valoare de 15 mii de lei, pentru un plan de afaceri care prevede implementarea auditului energetic pentru sectorul industrial şi rezidenţial. Autorul planului de afaceri este Dumitru Comerzan, unul din participanții la Concurs.

BCR Chişinău a participat în Concursşi prin desemnarea reprezentanţilor săi în calitate de membri ai juriului, precum şi de mentori pentru tinerii concurenţi.

”Susţinerea antreprenoriatului şi a educației financiare a tinerilor reprezintă priorități strategice în politica de comunitate a BCR Chișinău. Considerăm că aceştea reprezintă pilonii de bază pentru o dezvoltare social-economică sănătoasă. Faptul că am oferit premiul special unui plan de afaceri actual care vine să contribuie la realizarea obiectivelor de eficiență energetică în domeniu rezidențial și industrial confirmă atenția noastră pentru proiecte economice viabile și inovatoare”, a declarat Sorin Andrei, președinte executiv al BCR Chișinău.

Mai mult ca atât, împreună cu Asociaţia Businessului European am decis să oferim finaliştilor de la Concursul Naţional de Business Planuri oportunitatea de instruire în domenii, precum marketing, etica în afaceri, banking, aspecte legale de derulare a afacerilor în cadrul Școlii de Vară pentru tinerii antreprenori”, a adăugatSorin Andrei, președinte executiv al BCR Chişinău.

Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri 2012, ediţia a VIII-a, a fost organizat – în perioada februarie-iulie - de Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) în colaborare cu Junior Chamber International Moldova (JCI Moldova), cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali.

Pentru prima dată în istoria concursului participanții au primit sume băneşti cuprinse între 3 şi 10 mii de euro, pentru iniţierea unei afaceri. Marele premiu de 10 mii euro a fost câştigat de Aliona Moraru, pentru ideea de afacere privind procurarea utilajului de producere a furajului combinat tostat.

La ediţia din acest an s-au înregistrat 1366 de tineri cu idei de afaceri, dintre care 324 au fost invitați pentru  interviu. Dintre cei prezenți la interviu au fost selectate 55 de persoane pentru participarea la cursurile de instruire, care au avut loc pe parcursul a două luni (perioada aprilie-mai 2012). Susținuți de către traineri și o echipă de mentori - oameni de afaceri și profesioniști din diferite domenii - participanții au ajuns în finală, prezentând planul de afaceri, conform cerințelor concursului.

Scopul Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri este de a promova ideile  tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică  a Republicii Moldova. Concursul, organizat anual din 2002, este destinat cetăţenilor cu vârsta cuprinsă intre 18-35 de ani, care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere.

Concursurile de business planuri sunt o formă recunoscută de stimulare a noilor afaceri în ţările dezvoltate. Din anul 1980, aceste tipuri de concursuri se bucură de o răspândire din ce în ce mai activă, organizate de instituţii guvernamentale, marile corporaţii, cât şi de marile centre universitare din Wharton, Yale, Harvard, Stanford, Massachusetts, Ivey, Oxford, Cambridge.

_____________________________________________________________________________________________

Banca Comercială Română Chişinău S.A.:

BCR Chişinău S.A. şi-a început activitatea în Republica Moldova ca bancă universală la data de 22 octombrie 1998, cu un capital social de 24 milioane lei, care a fost  majorat pe parcursul anilor, ajungând în prezent până la 627.580.000 MDL. Reţeaua băncii cuprinde 3 unităţi şi 40 ATM-uri, care deservesc un portofoliu de peste 16.000 de clienţi persoane fizice şi juridice.

Acţionar unic al BCR Chişinău S.A. este BCR, membră a Erste Group, Austria.

Banca Comercială Română:

Este lider pe piaţa serviciilor financiare din România, cu active de peste 17.5 miliarde EUR la 30 iunie 2011. Este banca Nr.1 după numărul de clienţi – peste 3.7 milioane clienţi persoane fizice şi companii – şi Nr.1 în activităţile de creditare şi economisire.

Erste Group:

Este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 50.000 de angajaţi deservesc peste 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group deţinea active totale în valoare de 214 miliarde EUR.

Pentru informaţii suplimentare BCR Chişinău S.A.:

Departamentul Marketing, Comunicare şi Comunitate

Str. A. Puşkin 60/2 MD2005 Chişinău

Tel. +373 (22) 265 098; +373 (22) 852 098

Fax. +373 (22) 265 002; +373 (22) 852 002

E-mail. vitalie.arvinte@bcr.md

P. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu