BBC: Starea sănătăţii lui Mubarak, analizată de către o comisie medicală specială

Un miliard de dolari. Atât va plăti compania British Petroleum pentru lichidarea consecinţelor catastrofei ecologice din golful Mexic, scrie Lenta.ru.

Proteste de amploare sunt aşteptate astăzi, 22 aprilie, în Siria, scrie The New York Times. În cele mai mari oraşe din ţară au fost scoase vehicule militare şi au fost mobilizaţi sute de poliţişti şi soldaţi, în condiţiile în care mii de oameni sunt aşteptaţi să iasă în stradă. Manifestaţiile de protest urmează să aibă loc chiar dacă preşedintele Bashar al-Assad a promis o serie de reforme.

BBC informează că starea sănătăţii fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, va fi analizată de către o comisie medicală specială. În cazul în care se va stabili că Mubarak se află într-o stare satisfăcătoare, el va putea fi transportat într-o închisoare din apropierea capitalei egiptene. Anterior, se vehicula că starea de sănătate a fostului lider egiptean este instabilă.

A fost decoperită cea mai mare fosilă a unui păianjen, titrează cotidianul român, Adevărul . Fosila unei femele de "Nephila jurassica" a fost găsită îngropată în cenuşa vulcanică din Mongolia Interioară. Este un păianjen care a trăit acum circa 165 de milioane de ani.

Compania va plăti un miliard de dolari, în scopul lichidării consecinţelor gravului accident din golful Mexic, produs acum un an. Lenta.ru relatează că administraţia companiei a ajuns la un acord cu autorităţile americane şi s-a decis ca statele Florida, Alabama, Mississippi şi Texas să primească câte 100 de milioane de dolari. Restul banilor vor fi rezervaţi unor proiecte speciale. În aprilie 2010, pe o platformă petrolieră din golful Mexic s-a produs o explozie, iar scurgerile de ţiţei au fost oprite abia după 3 luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu