BBC realizează un documentar despre Margaret Thatcher, la 40 de ani de la venirea ei la putere

BBC a anunţat că lucrează la o un noul serial documentar despre Margaret Thatcher, despre care susţine că "va reaprinde dezbaterea" în jurul fostului prim-ministru, scrie agerpres.ro.

Cu titlul de lucru "Thatcher", serialul în cinci părţi va marca 40 de ani de când prima femeie prim-ministru din Marea Britanie a venit la putere, în mai 1979.

Serialul documentar este calificat drept "o poveste definitorie pentru Margaret Thatcher şi pentru era în care a dominat peisajul politic şi social".

Serialul de pe BBC 2 va examina "istoria socială a Marii Britanii moderne" şi "o naţiune care trece printr-o schimbare socială şi culturală care a definit o epocă".

"Margaret Thatcher şi-a definit epoca ca niciun alt lider după război. Serialul promite să fie nu doar povestea călătoriei ei politice extraordinare, ci şi o explorare a epocii care a produs atât de mult din lumea în care trăim astăzi", a declarat responsabilul de programe pentru BBC 2, Patrick Holland.

"Indiferent dacă o iubim sau o urâm, trăim cu toţii într-o lume creată de Margaret Thatcher. Noul serial de la BBC 2 va explora modul în care ideologia pe care a întruchipat-o a ajuns să devină definitorie pentru ultimii 40 de ani şi vom face o analiză criminalistică a impactului şi moştenirii ei asupra tuturor aspectelor vieţii britanice", a declarat directorul creativ al departamentului de documentare al studiourilor BBC, Aysha Rafaele.

Documentarul este caracterizat drept "personal" şi plin de revelaţii, urmând să conţină interviuri cu politicieni, prieteni şi adversari şi "de la cetăţeni din fiecare colţ al Marii Britanii ale căror vieţi au fost schimbate pentru totdeauna de modificările de amploare pe care le-a făcut".

Serialul va conţine imagini de arhivă, "de la unele violente şi viscerale, până la unele intime şi nemaivăzute".

La doar câteva luni după ce a venit la putere, Margaret Thatcher a sugerat că într-unele din programele radio ale BBC ar putea fi introduse reclame pentru a creşte veniturile postului, notează Press Association.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu