Bayer Leverkusen a eliminat-o pe Atletico Madrid din competiţia pentru primăvara Europa League

Embed:

S-au disputat partidele ultimei etape a fazei grupelor în Europa League. Marea surpriză s-a produs în grupa B, unde a fost eliminată Atletico Madrid, deţinătoarea trofeului.

Atletico Madrid nu a reuşit decât o remiză în deplasare cu Bayer Leverkusen, scor 1-1, şi a fost eliminată din competiţie. Atletico s-a clasat pe locul 3 în grupă, după echipa germană şi Aris Salonic. Spaniolii aveau nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificare, dar scorul a fost deschis de germani în minutul 69. A marcat Helmes. Atletico a egalat după numai 3 minute prin Fran Merida, dar asta a fost tot ce a putut obţine. Grecii de la Aris Salonic au învins acasă pe Rosenborg, cu 2-0, şi s-au calificat de pe locul 2 în detrimentul madrilenilor.

Cea mai spectaculoasă răsturnare de situaţie s-a produs în grupa G, unde belgienii de la Anderlecht Bruxelles s-au calificat în extremis în dauna altei echipe elene, AEK Atena. Anderlecht a câştigat pe teren propriu în faţa echipei croate Haiduk Split, cu 2-0. Gazdele au rezolvat ecuaţia învingătoarei încă până la pauză. Încă în minutul 12 a marcat De Sutter, pentru ca pe final de repriză, Matias Suarez să ducă scorul la 2-0.

Belgienii au acumulat 7 puncte şi aşteptau pasul greşit al lui AEK Atena. Şi acesta s-a produs. Grecii au pierdut la scor cu Zenit Sankt Petersburg, chiar la Atena. Buharov a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize, iar după pauză scorul a luat proprţii. Italianul Rozina a înscris exact la mijlocul reprizei secunde, iar Denisov a pus punctul pe "i" în minutul 88. AEK a rămas cu aceleaşi 7 puncte în cont, dar a pierdut calificarea la golaveraj.

loading...

Lasă un comentariu