Băuturi preparate ca pe timpuri. Satul Cărbuna s-a transformat într-un oraș medieval

Embed:

Satul Cărbuna din raionul Ialoveni s-a transformat pentru o zi într-un adevărat oraș medieval. Acolo a fost organizat un festival cu această tematică. Cei prezenți la eveniment au gustat bucate alese și băuturi preparate ca pe timpuri. După masa copioasă oaspeții au dansat în ritmul muzicii medievale, iar micuții au confecționat jucării din lut în cadrul atelierelor tematice.

Casa de cultură a localității a fost transformată într-o adevărată tavernă medievală, unde fiecare musafir era întâmpinat la intrare de către străjeri și servit cu bucate de către gospodine îmbrăcate în ţinute ca pe timpuri.

"Avem mămăligă, friptură și ghiveci, iar aici este fraga, un fel de băutură răcoritoare foarte delicioasă cu care oamenii se alimentau pe timpurile medievale."

Iar pentru amatorii băuturilor tari, producătorii locali au scos în
vânzare bere fiartă preparată după cele mai vechi rețete.

"Este o bere pur de casă, adică nu se folosește nici drojdie, este doar fermentată la o anumită temperatură și o anumită perioadă și doar atunci poți produce bere adevărată."

De la mic la mare, toți au avut ocazia să tragă din arc.

"Acesta este un arc tipic maghiarilor. Este construit după exemplul arcului mongol. Cu așa arcuri au tras mongolii și maghiarii."

Evenimentul a adunat vizitatori și de peste hotarele țării.

"Ne-a plăcut foarte mult. Este un festival interesant."

"Am călărit și ne-am plimbat cu căruța."

Potrivit organizatorilor, în toamnă va avea loc cea de-a doua parte a festivalului.

"Mergem chiar mai mult decât atât. Este în pregătire imnul acestui festival. Va fi și a doua parte a festivalului la sfârșitul lunii septembrie. Acum este practic un preludiu pentru ce va fi atunci. Atunci vrem să reconstituim în totalitate atmosfera medievală", a spus organizatorul, Vadim Ţărnă.

Festivalul de la Cărbuna este la a doua ediție.

Lasă un comentariu