Băuţi şi scandalagii! 24 de șoferi au fost prinși beţi la volan

Embed:

24 de șoferi au fost prinși băuți la volan în urma operațiunii "Nopţile Albe", desfăşurată pe întreg teritoriul țării în acest weekend. Dacă unii conducători auto s-au conformat cerințelor polițiștilor, alții au încercat să se eschiveze de la control.

Acest șofer, originar din satul Pelinia, raionul Drochia a fost reţinut pentru că avea un comportament agresiv. Refuzul de a trece testul de alcoolemie l-a motivat prin faptul că nu s-ar fi aflat el la volan.

Șoferul scandalagiu nu era singur în maşină, ci împreună cu soţia însărcinată şi încă doi prieteni. Acum riscă să se aleagă cu dosar penal.

"- O să stabilească ancheta dacă erați dumneavoastră sau nu la volan. Acum vă întreb dacă teceți testul sau nu?

- Când va stabili ancheta atunci o sa suflu.

-Bine, dar acum, treceți testul?

- Nu trec.

- Am înțeles."

Iar acest tânăr a fost prins, în orașul Orhei, în timp ce conducea o motocicletă. Cherchelit de-a binelea, bărbatul s-a pornit la magazin. Alcooltestul a arătat că avea un indice, în aerul expirat, de două ori peste norma admisă.


"- Ați consumat băuturi alcoolice?

- Da!

- În ce cantitate?

- Două beri!"

Motociclistul se va alege cu o amendă de câteva zeci de mii de lei. Iar acest şofer din Telenești, deşi a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice puțin peste norma admisă, riscă să se aleagă cu amendă și să-i fie retras permisul de conducere pe un termen de până la trei ani.

- Suflați până ce pocnește. Cât ați băut?

- O bere dimineață și una la amiază, o halbă.

- Am înțeles. Aveți 0,18 mg/l.

Iar acest bărbat din localitatea Mereni avea un indice, în aerul expirat, de şase ori peste limita admisă.

- Cât este aici?
- Unu zero, zero...

Şi în localitatea Chirsova din UTA Găgăuzia, poliţia a oprit un bărbat, de 53 de ani, care conducea beat.

- Aţi consumat băuturi alcoolice?
- Da.
- Ce indică aparatul? Uitaţi-vă la cifre.
- 0,99.

Operaţiunea "Nopţile Albe" desfăşurată de Inspectoratul Național de Patrulare are drept scop combaterea beţiei la volan. Anul trecut, peste 6 mii de şoferi au fost prinşi în timp ce conduceau în stare de ebrietate. 

INP a propus înăsprirea legislaţiei, iar sancţiunile pentru aceşti şoferi să fie mai dure: să le fie retrase permisele, iar pentru a le recupera, să susţină din nou examenele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu