Bătut în cuie: Pedofilii vor fi castraţi chimic

Embed:

Pedofilii şi violatorii vor fi castraţi chimic. Proiectul de lege în acest sens a fost revotat, astăzi, în Parlament. Deputaţii au luat decizia ca legea să intre în vigoare după ce, anterior, preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să o promulge, pe motiv că pedepsele ar fi inumane.

În opinia deputaţilor, argumentele preşedintelui Timofti nu au fost relevante pentru modificarea conţinutului legii.

"Analizând obiecţiile preşedintelui, comisia juridică a constatat că acestea nu conţin propuneri concrete şi cere Parlamentului doar reexaminarea legii", a declarat Victor Popa, preşedinte comisia juridică.

La rândul lor, democraţii şi liberal-democraţii au recunoscut că au aprobat proiectul de lege în schimbul voturilor liberalilor pentru Legea cu privire la asigurarea egalităţii şi reformarea Centrului Anticorupţie.

"Este un capriciu al liberalilor şi câteodată a fost o presiune aşa agresivă din partea lor, de a revota această lege în formula în care a fost votată, dar am făcut acest lucru pentru a păstra echilibrul în Alianţă", a menţionat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

"Având insistenţa colegilor liberali şi având în vedere că îşi asumă responsabilitatea, noi am acceptat să votăm, având în vedere şi perspectiva votului pe câteva proiecte extrem de importante, care vizează direct programul nostru de reforme", a afirmat liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Documentul votat prevede ca pedofilii să fie castraţi chimic în ultimele două luni de detenţie, asta pentru a evita eventuale greşeli ale instanţei. Pentru abuzarea sexuală a copiilor sub 15 ani, castrarea chimică va fi obligatorie. Prima dată, Legea privind castrarea chimică a pedofililor a fost adoptată în luna martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu