Batrîncea îi ţine isonul lui Ciocoi privind conflictul armat de la Nistru. Vezi REPLICA foștilor fruntași ai Frontului Popular

Socialistul Vlad Batrîncea îi ţine isonul ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, care a acuzat Frontul Popular de provocarea conflictului armat de la Nistru. În replică, foștii fruntași ai Frontului Popular îi cer lui Batrâncea, dar și lui Ciocoi șă-și ceară scuze de la cei care s-au jertfit pentru independenţa şi suveranitatea ţării.

"Sunt multe lucruri care au fost făcute în pripă, în grabă şi în stare aprinsă. Nu trebuia de propus careva acţiuni de forţă, trebuia de găsit un consens între cetăţeni în primul rând. Haideţi să recunoaştem că sunt unii politiceni din Moldova şi politicieni din regiunea transnistreană care ani la rând speculează pe acest subiect şi obţin anumite devidente electorale şi politice", a menţionat deputatul PSRM.

În replică, fostul premier Mircea Druc a declarat pentru Publika TV că deputatul socialist trebuie să mulţumească Frontului Popular, pentru că dacă nu ar fi existat acest curent, nu ar fi existat deputaţi, miniştri şi statul Republica Moldova. Batrâncea ar trebui să-şi întrebe părinţii ce făceau atunci când Frontul Popular comitea acele "erori", despre care vorbeşte, a mai declarat Mircea Druc. 

La rândul său, unul dintre foştii membri ai Frontului Popular, Mihai Adauge, susţine că Batrâncea acţionează împotriva intereselor naţionale.

"Domnul Bătrâncea....mai în scurt poveşti de pe pereţi, sigur că este o abordare absolut tendenţioasă, departe de adevărul istoric şi neconformă cu realitatea. Aşa se face politica la noi azi în Republica Moldova. Declaraţia domnului Batrâncea este absolut deplasată. Domnul Batrâncea să mai răsfoiască istoria", a precizat Mihai Adauge, fost membru al Frontului Popular.

Fostul premier Mircea Druc i-a dat o replică şi ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat recent că armata rusă de pe teritoriul Republicii Moldova a intervenit în conflictul de la Nistru "pentru a opri vărsările de sânge". El îi recomandă ministrului să-şi îşi ceară scuze de la părinţii şi copiii care au căzut pe front şi de la toţi cei care i-au făcut parlamentari. De ce a acceptat funcţia de ministru dacă nu ştie să se documenteze? s-a întrebat Mircea Druc, într-un comentariu pentru Publika TV.

"Domnul Ciocoi ar fi fost bine să citească documentele organelor de conducere ale republicii Moldova pe această problemă. Din postura de ministru de Externe trebuia în mod neapărat să citească, să cunoască, sunt sigur că le are la îndemână, dar cu bunăvoinţă, între ghilimele, a trecut peste acestea", a punctat fostul membru al Frontului Popular.
loading...

Lasă un comentariu