BĂTRÂNEȚE FĂRĂ GRIJI. După valorizarea pensiilor, vârstnicii primesc pensii mai mari

Embed:

Au muncit o viață întreagă, iar acum se pot bucura de o bătrânețe mai liniștită. Este vorba despre vârstnicii a căror pensie a fost valorizată.

După majorare, ei se bucură că primesc o alocaţie care corespunde muncii depuse de-a lungul anilor. Devotamentul pentru profesia lor le-a adus unor bătrâni majorări de aproape o mie de lei.

Svetlana Timpu din satul Petrușeni, raionul Râșcani, și-a consacrat pedagogiei întreaga viaţă. Timp de aproape 40 de ani, femeia a lucrat profesoară de limbă rusă, iar în 2011 s-a pensionat. Acum se ocupă de gospodărie și așteaptă nepoții să-i vină în sat. Pe lângă treburile de pe lângă casă, femeia cântă în ansamblul din localitate.

”Am fost la foarte multe întâlniri, la foarte multe concerte de nivel raional, în cadrul raionului, în cadrul satului la sărbători. Cântecul ne mai alină și durerile, și gândurile și ne îndreaptă spre o cale mai bună”, a spus pensionara, Svetlana Timpu.

Femeia spune că la început pensia era mică, treptat, după fiecare indexare, a început să primească tot mai mulţi bani. Totuși, diferența a simțit-o după valorizare.

”Valorizarea pensiei a făcut ca să mi se îmbunătățească mai mult situația materială. Dacă s-a făcut valorizarea și s-a mai ridicat un pic și pensia și nepoțeii am cu ce să-i îndulcesc și să mai ajut”, a spus pensionara, Svetlana Timpu.

Și Maria Baibarac primeşte acum o alocaţie mai mare. Femeia a lucrat profesoară și educatoare, iar acum este secretară la consiliul local din satul Pociumbeni, raionul Râșcani. Valorizarea pensiei îi permite să se bucure de bătrânețe, spune femeia.

”Majoritatea pensionarilor, fiindcă locuiesc în sat, cei mai mulți bani îi folosesc pentru medicamente și este un beneficiu. Sperăm ca și în viitor Guvernul să aibă grijă de toți, inclusiv și de mine”, a spus pensionara Maria Baibarac.

Circa 50 de mii de oameni, care s-au pensionat în 2012 și 2013, primesc mai mulți bani din aprilie. De asemenea, începând cu data de întâi octombrie vor fi valorizate şi indemnizațiile pentru limita de vârstă a persoanelor care s-au pensionat în perioada 2014 - 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu