Bătrână găsită prăbușită în șanț cu o alcoolemie record. Doctorii au rămas stupefiați

O femeie de 72 de ani din localitatea Movileni de lângă Galaţi, România, a fost găsită căzută în şanţ. Un echipaj SMURD a ajuns la ea şi au constatat că bătrânica era aproape moartă, dar de beată ce era. Nimeni nu era însă pregătit pentru rezultatul alcoolemiei.

„În cursul serii precedente s-a făcut solicitarea pentru a merge un echipaj SMURD într-o comună a judeţului Galaţi pentru a da asistenţă medicală de urgenţă unei persoane vârstnice aflată în comă, care s-a dovedit a fi o comă etanolică. A fost adusă la spital, a fost echilibrată în Unitatea de Primiri Urgenţe, a ieşit din comă. Am avut surprinderea să constatăm că pe buletinul analizelor de laborator a venit o alcoolemie de 4,1 grame la mie şi s-a decis ca tratamentul să fie continuat într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie, unde va primi probabil şi consiliere. Nu e o premieră, am mai avut două - trei situaţii, dar erau persoane mult mai tinere. La această vârstă... nu”, a precizat dr. Angel Trifan, UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Ca să ajungă la aşa alcoolemie, femeia a băut mult şi a şi amestecat băuturile. „Alcoolemia de 4 grame la mie înseamnă o ingerare de peste 2 litri de vin, peste un litru de ţuică... ceea ce şi pentru o persoană fără boli cronice şi tânără înseamnă un pericol foarte mare. Din punct de vedere medico-legal se consideră că o alcoolemie de peste 2 grame la mie are risc letal”, a precizat dr. Valentin Boldea, medic de familie. Bătrâna a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie, scrie Realitatea.NET care citează Monitorul de Galați. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu