Batalionul de gardă a împlinit 24 de ani! Militarii afirmă că sunt mândri că servesc Patria

Embed:

Participă la cele mai importante întâlniri de rang înalt şi întâmpină oaspeţii de onoare ai ţării. Batalionul de Gardă împlineşte 24 de ani de activitate.

Militarii spun că munca lor implică multă responsabilitate, dedicație şi patriotism. Cu ocazia frumoasei aniversări, militarii au fost felicitaţi de ministrul Apărării, Anatol Şalaru, dar şi de părinţi şi rude.

Batalionul de gardă este prezent la toate evenimentele protocolare, ceremoniile de acreditare a diplomaților străini, dar şi la înmânarea distincțiilor de stat.

"Participăm la diferite exerciţii naţionale şi internaţionale. Mai mult de atât, ne bucurăm cu cartea de vizită a unităţii militare, cu efectivul gărzii de onoare, care participă la diferite ceremonii protocolare şi de stat", a spus combatantul, Andrian Bălan.

Băieţii care fac parte din batalionul de gardă sunt aleşi pe sprânceană. Aceştia trebuie să aibă o înălţime de peste 1,85 metri şi să arate bine. Militarii din Batalionul de Gardă spun că sunt mândri că servesc Patria:

"Este un mod ideal de viaţă pentru mine".

"Am ales, pentru că sunt patriot al ţării şi mie îmi place responsabilitatea şi disciplina".

"Nu cred eu că aş putea să-mi aleg altă profesie în afară de militar. Sunt foarte mândru pentru ţara mea".

La ceremonia de aniversare au fost prezente şi rudele militarilor. Mamele, surorile şi iubitele spun că îi susţin şi sunt mândri de ei:

"Sunt foarte bucuroasă pentru el. Singur şi-a ales profesia. Tare bun nepot, deştept, frumos".

"Fratele meu, el slujeşte, îşi face serviciul militar, datoria faţă de patrie, a crescut băiat mare."

Şi ministrul Apărării, Anatolie Şalaru, i-a felicitat pe militari și le-a urat să rămână la fel de bravi şi responsabili.

"Este un batalion cu care noi ne mândrim, este omniprezent toate misiunile, toate ceremoniile, toate acţiunile pe care le desfăşoară armata naţională", a specificat ministrul Apărării, Anatolie Şalaru.

Batalionul de Gardă al Armatei Naţionale a fost creat în octombrie 1992. Acesta are în componenţa sa şase companii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu