Bătaie între polițiștii israelieni și credincioșii palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim (VIDEO)

Embed:

Ciocniri violente între polițiștii israelieni și credincioșii palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Mai mulți oameni au fost răniți după ce forțele de ordine au folosit bâte, gaze lacrimogene și grenade paralizante pentru a dispersa mulțimea. Zeci de manifestanţi au fost reţinuţi.

Poliția a intervenit după ce palestinienii au început să strige sloganuri naționaliste și să devină violenți.

Protestatarii musulmani au ripostat cu pietre şi scaune metalice. În urma ciocnirilor, cel puțin 14 palestinieni şi patru poliţişti au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

”Poliția a sărit la bătaie, tinerii protestau pașnic la început. Toți se rugau și celebrau ziua Eid al-Adha când forțele de ordine au intervenit ca niștre monștri. Au aruncat grenade paralizante în mulțime, unde erau copii, bătrâni și femei.”

Din cauza tensiunilor, poliția israeliană a bloc accesul evreilor pe esplanadă, care, de asemenea, marcau o sărbătoare religioasă.

Ierusalimul este centrul unor dispute îndelungate între palestinieni și evrei. Ambele părți vor ca orașul sfânt să fie capitala lor. SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului în decembrie 2017, exemplu urmat de alte țări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu