BĂTAIE DE JOC la Spitalul CFM. Ce a găsit Premierul Pavel Filip într-o vizită inopinată: jacuzzi, marmură și saloane de lux (VIDEO)

Embed:

Şefii de la Calea Ferată se tratează într-un spital de lux, în timp ce întreprinderea înregistrează datorii uriaşe. Situaţia a fost scoasă la iveală după ce premierul, împreună cu un grup de miniştri, a mers într-o vizită la fostul spital al CFM.

Acolo a găsit un salon cu jacuzzi, masă de marmură, dormitoare matrimoniale, covoare scumpe şi cabine de duş cu telefon. Pavel Filip s-a arătat scandalizat.

"Este pur și simplu o bătaie de joc. Când știu că avem datorii la salarii la Calea Ferată, tot timpul a fost subfinanțat și acest spital și să vedem bani investiți acolo unde nu trebuie. Cu banii aceștia mai bine cumperi încă o cadă sau trei căzi, alte echipamente pentru proceduri. Deci, spațiu utilizat absolut inutil și nu este altceva decât o reminiscență sovietică, că șefii trebuie să stea separat", a declarat Pavel Filip, prim-minstru.

Directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătăţii, care gestionează în prezent fostul Spital al CFM, a recunoscut că acest spaţiu este oferit pacienţilor privilegiaţi, în timp ce în alte saloane nu s-au mai făcut reparaţii de ani de zile.

"Domnule Prim-ministru, aici, de la Calea Ferată, avem delegaţii. Cu părere de rău, spitalul nu a avut investiţii deloc. Se cere reparaţie totală la toate: la apă, canalizare", Gheorghe Ţurcanu, director al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătăţii.

Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătății, să reorganizeze acest spațiu și să instaleze aici mai multe paturi pentru pacienți, subliniind că banii statului trebuie cheltuiți eficient. Totodată, prim-ministrul a anunțat că, începând cu luna octombrie, Spitalul Clinic va fi responsabil de tratamentul specializat al veteranilor de război.

În prezent, instituția are mai multe secții de tratament și de reabilitare cu o capacitate de 85 de locuri staționare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu