Bătaie de joc! Gropile de pe drumurile din Bălţi, astupate cu moloz, țărână, prundiș și asfalt utilizat

Embed:
Bătaie de joc. Doar aşa pot fi calificate lucrările de reparație a unor drumuri din Bălți. Muncitorii astupă gropile nu cu asfalt, ci cu moloz, iar pe alocuri cu un amestec de țărână, prundiș și asfalt utilizat. Această situație trezește nemulțumirea localnicilor. Autoritățile ridică din umeri și spun că repară drumurile cum pot și din ce au, pentru că nu dispun de fonduri suficiente. Asta în timp ce primăria a primit din Fondul Rutier 18 milioane de lei pentru reparaţia străzilor.

Situaţia provoacă şi indignarea șoferilor. Drumarii confirmă că gropile sunt astupate cu materiale neconforme, dar spun că o altă soluţie nu au.

"Pe unele drumuri sunt gropi foarte mari și le astupăm cu asfalt utilizat. Punem acest material în loc de prundiş", a menţionat un drumar.

Şeful Direcției Reparații și Construcții Drumuri din Bălți, Iurie Hmarnîi, spune că din lipsă de utilaj și de timp a decis ca gropile să fie astupate cu ce a avut la îndemână: "Întreprinderea în care eu sunt director nu are acest utilaj care trebuie să fie. Adică nouă ne trebuie o freză ca să putem scoate asfaltul acela care nu este posibil de pus".

Localnicii dezaprobă felul în care sunt reparate drumurile din localitate:

"Dacă va ploua, apa nu are scurgere, drumul nu va rezista mult".

"Oare acestea sunt drumuri?!"

"Drumurile centrale sunt mai bune, dar restul - nu. Sunt necalitative".

"Cred că porţiunea nu a mai fost reparată din timpul Uniunii Sovietice".

Şoferii şi pietonii din Bălţi s-au plâns anterior şi de lipsa marcajelor pe porţiunile de străzi, recent reparate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu