Bătaia este ruptă din rai. O carte care promovează VIOLENŢA, pe rafturile librăriilor din ţară. Ce spun psihologii

Embed:

Bătaia este ruptă din rai. Un asemenea principiu rupt din secolele trecute este promovat în una dintre cele mai vândute cărţi pentru părinţi. Lucrarea "Putem crește copii buni într-o lume negativă?" de Zig Zaglar este şi pe rafturile librăriilor de la noi.

În 1985, scriitorul american a scris aproape 300 de pagini cu sfaturi privind disciplina și relațiile dintre copii și părinți. În anumite pasaje, autorul îndeamnă direct părinții să-şi pedepsească fizic copiii. Potrivit lui, pălmuirea îi ajută pe cei mici să înțeleagă mai rapid. "Este extrem de important să le dați o bătaie când vă provoacă", mai scrie Zaglar.

Conţinutul lucrării a stârnit un val de critici în spaţiul online din România, iar editura a promis că o va retrage din vânzare. La noi, cartea costă 150 de lei şi este destul de solicitată, spun librarii.

Psihologii spun un nu categoric violenţei. Potrivit specialiştilor, bătăile au consecinţe grave asupra viitorului adult.

"Folosirea violenţei pe termen scurt cauzează copilului durere, frică, furie, umilire. Acest lucru distruge relaţia dintre copil şi părinte, încrederea dintrei ei. Copilul înţelege că nu poate avea copilul înţelege că părintele nu este sigur pentru el", a declarat Anastasia Covrova, psiholog.

Agenția pentru Protecția Moralității a promis să verifice această carte. Lucrarea ar putea fi retrasă din libării.

"Luând în consideraţie adresarea dumneavoastră, noi o sa ne autosesizăm, o să facem o evaluare a acestei cărţi, o vom pune la expertiza consiliului de experţi. Decizia va fi luată în conformitate cu părerea experţilor", a punctat Vitalie Verbiţchi, director Agenţia de Stat pentru Protecţia Moralităţii

Agenţia va oferi un răspuns în decurs de 30 de zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu