Bătăi de 1 Mai, în Germania - VIDEO

Şi în acest an, germanii au întâmpinjat ziua de 1 mai cu proteste violente. Ei au ieşit pe străzi încă de ieri şi au intrat în conflict cu forţele de ordine, scrie Realitatea.net.

Cea mai gravă situaţie s-a înregisterat la Hamburg. Aici, sute de militanţi de extremă stângă au aruncat cu pietre şi coctailuri Molotov în forţele de ordine. În replică, poliţiştii au folosit furtunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea. Situaţia a fost tensionată şi la Bremen, unde reprezentanţii grupărilor neo-naziste au organizat un miting de amploare. Ei au incendiat tomberoane şi gunoaie în mijlocul şoselelor. Autorităţile au mobilizat un număr impresionant de poliţişti pentru a menţine ordinea. În pofida măsurilor sporite de securitate, confruntările s-ar putea agrava în cursul zilei de astăzi.

În fiecare an, militanţii extremişti organizează demonstraţii de stradă în toată lumea, pentru a marca Ziua Internaţională a muncii. Iar manifestaţiile degenerează adesea, în adevărate lupte între participanţi şi forţele de ordine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu