Bashar al-Assad, mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile occidentale

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat sâmbătă că este mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile occidentale din cursul nopţii asupra unor instalaţii militare ale regimului său ca represalii la un presupus atac chimic, relatează AFP, potrivit Digi24.ro.

"Această agresiune nu face decât să întărească hotărârea Siriei de a continua să lupte şi să învingă terorismul, pe fiecare parcelă de teritoriu", a spus Assad într-o convorbire la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, conform preşedinţiei siriene.

Atacurile au fost lansate de SUA, Franţa şi Marea Britanie ca represalii la un presupus atac chimic la 7 aprilie în oraşul Douma, ultimul bastion rebel din Ghouta de Est, în apropiere de Damasc.

Conform unor echipe de salvare prezente la faţa locului, acest atac a făcut cel puţin 40 de morţi. Regimul sirian, apărat de aliaţii săi rus şi iranian, a negat orice responsabilitate, spunând că este vorba de "fabricaţii" din partea rebelilor.

Președinția Siriei a publicat un scurt clip cu președintele Bashar al-Assad sosind la lucru, în dimineața în care Statele Unite și coaliția internațională a lansat un atac asupra mai multor puncte strategice ale sirienilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu