BĂSESCU VS DODON. Judecătoria Chişinău a trecut la examinarea dosarului

Embed:

Prima şedinţă de judecată în care este examinat în fond procesul dintre şeful statului, Igor Dodon şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a avut loc astăzi.

Cazul este cercetat de judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Botanica. Avocatul lui Băsescu susţine că decizia de retragere a cetăţeniei a fost una politică. De cealaltă parte, avocatul lui Dodon neagă aceste acuzaţii.

Avocatul lui Traian Băsescu a prezentat în şedinţă înregistrări video a unor emisiuni televizate, în cadrul cărora preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

"Aceste declaraţii demonstrează că cetăţenia domnului Băsescu a fost retrasă strict pe criterii politice. Retragerea cetăţeniei nu a avut loc la iniţiativa unor autorităţi competente cum este SIS-ul sau Ministerul de Interne, ci la iniţiativa preşedintelui", a spus  avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol.

Avocatul lui Băsescu consideră că Dodon a făcut acest lucru pentru că fostul şef de la Cotroceni să nu poată participa la alegerile parlamentare din 2018. Apărătorul lui Igor Dodon neagă însă aceste acuzaţii. El susţine că în timpul examinării cererii de primire a cetăţeniei moldoveneşti, Traian Băsescu era cercetat penal în România, iar legislaţia Republicii Moldova interzice acordarea cetăţeniei în asemenea cazuri.

"Domnul Băsescu sub nici o formă nu a comunicat autorităţilor moldoveneşti aflarea sa sub urmărire penală ceea ce este temei de lipsire a cetăţeniei", a spus avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi.

Fostul preşedinte român a obţinut cetăţenia Republicii Moldova în iunie 2016. La începutul lunii ianuarie 2017, Dodon i-a retras-o, iar drept răspuns fostul lider de la Cotroceni l-a acţionat în judecată. Până la anunțarea verdictului, cetăţenia moldovenească a lui Băsescu este suspendată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu