Băsescu: Transnistria ar putea fi o recompensă pentru Rusia, dacă aceasta va pierde baza militară din Siria

Dacă Rusia îşi pierde baza militară din Siria în urma îndepărtării guvernului Assad, atunci Kremlinul ar putea fi recompensat cu Transnistria. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele României, Traian Băsescu, într-un interviu pentru Adevarul.ro, unde liderul de la Cotroceni a prezentat un scenariu legat de implicaţiile unui război în Siria care priveşte direct regiunea trasnsnistreană.

"Un ultim scenariu: cade guvernul Assad şi actualul Front de eliberare naţională vine la putere. Cu care din secţiuni, cu Al-Qaida? Ce se întâmplă cu influenţa ruşilor odată cu căderea lui Assad? Explodează Orientul Mijlociu. Mai rămâne Rusia cu singura sa bază militară din Mediterana de est? Unde se va recompensa Federaţia Rusă ca şi pierdere de prestigiu? Păi după Kosovo (declararea independenţei Kosovo, la care Rusia s-a opus categoric) s-a compensat în Georgia. Ce ar fi cel mai îndemană acum? Transnistria", a declarat preşedintele României, Traian Băsescu.

Publika.md menţionează că Occidentul ameninţă Siria cu o intervenţie militară, după ce au apărut informaţii că regimul lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice împotriva civililor. În acelaşi timp, Rusia, care furnizează echipament militar Siriei pentru a proteja regimul lui Bashar Al-Assad şi deţine o bază militară permanentă în portul sirian Tartus, critică intenţiile Occidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu