Băsescu: România are obligația de a-i reda Republicii Moldova parcursul european prin unire (VIDEO)

Embed:

România are obligația de a se uni cu Republica Moldova pentru ca aceasta din urmă să își poată continua parcursul european. Declaraţia a fost făcută astăzi de președintele României, Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul B1 TV.

"Moldova este o țară care are un conflict înghețat, pe Transnistria. Cheia și butoanele nu sunt în Chișinău, ci la Moscova. Am văzut ce s-a întâmplat cu Ucraina, cu Armenia. Eu, ca politician cu experiență, nu pot să nu iau în considerație posibilitatea unei întoarceri în Republica Moldova a Partidului Comuniştilor", a afirmat Traian Băsescu.

"Dacă presiunile vor fi uriașe, România trebuie să îi ofere un drum către UE. România susține independența și suveranitatea Moldovei. Iar în Republica Moldova curentul unuonist este invers ca în România. În România 70% doresc unirea, în timp ce în Moldova doar 30% doresc acest lucru", a afirmat șeful statului vecin.

"România trebuie să înceapă o dezbatere internă care nu îi privește pe politicienii de la Chișinău, dacă e de acord cu unirea cu Republica Moldova. De ce? La un moment dat, datorită unei existențe a unei opoziții, datorită situaţiei din Transnistria și Găgăuzia, România are obligația de a-i reda parcursul european Republicii Moldova prin unirea cu România", a subliniat președintele de la Cotroceni.

Cât despre ajutorul financiar pe care România l-a oferit în ultimii ani Moldovei, Băsescu a afirmat că niciodată nu a fost refuzat.

"România e o țară care a trecut prin dificultăți enorme în ultimii ani. Chișinăul a trimis proiecte care nu au putut fi aprobate. De la Chișinău s-a cerut apoi schimbarea priorităților. Anul acesta au venit din nou că vor școlile. Pentru România nu a fost niciodată, chiar în perioada de criză să dea bani", a mai precizat Traian Băsescu.

Publika.md aminteşte că, anterior, preşedintele român, Traian Băsescu, a declarat că România are ca proiect fundamental de ţară unirea cu Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu