Băsescu: Maia Sandu trebuie să formeze o majoritate parlamentară cu Pavel Filip şi să creeze un guvern cu orice preţ

Embed:

Blocul ACUM trebuie să formeze de urgenţă o majoritatea parlamentară cu Partidul Democrat, care să creeze un guvern cu orice preţ. De această părere este fostul preşedinte al României Traian Băsescu. 

"Eu zic că Maia Sandu să facă rapid alianță cu Pavel Filip. O să mă porcăiască toți analiștii din Republica Moldova, dar politicienii trebuie să fie pragmatici, nu poeți. Ce au ei de rezolvat acum? Guvern! Fă Guvern, dna Sandu! Fă Guvern, cât mai poți, pentru că Dodon o să ia din parlamentari - și de la ACUM, și de la Filip", a declarat Băsescu într-un interviu pentru Europa Liberă

Potrivit politicianului român, Maia Sandu și-a făcut datoria, când a intrat în alianță cu socialiștii, dar a greșit fundamental când nu a creat ulterior o alianţă cu democraţii. 

"Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu cum a făcut dânsa, practic părând a fi o atitudine de frondă, de exercitare a unui orgoliu exacerbat. (...) După ce Plahotniuc a renunțat la toate funcțiile și s-a tranșat relația lui Filip cu Plahotniuc, avea toată perspectiva să schimbe alianță și să-i trimită pe socialiști în opoziție. În loc să facă acest joc politic, inteligent și necesar Republicii Moldova, a manifestat o ambiție", a spus Băsescu .

Întrebat dacă în acest mod s-ar asigura revenirea lui Plahotniuc în politică, Traian Băsescu a negat acest lucru. 

"În mod cert, Plahotniuc nu se mai întoarce; în mod cert, Pavel Filip – și eu vă spun din ce știu – Pavel Filip nu mai are legătură cu Plahotniuc și în mod cert, Maia Sandu ar avea un partener onest în Pavel Filip", a declarat fostul preşedinte al României.

În opinia lui Băsescu, alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluţie, penrtu că nici ACUM, nici PD nu vor obține un scor mai bun, iar singurii la care le convin alegerile anticipate sunt "comuniștii lui Dodon".

"Guvern cu orice preț! Abia s-au redeschis finanțările de la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova, abia s-a reluat asistența tehnică. Dacă iar împing Republica Moldova într-o criză, eu vă spun că i-aș declara dușmani ai poporului", a mai spus Băsescu.  

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu