Băsescu acuzat de "săvârşirea unui act de violenţă" asupra unui copil în 2004 (VIDEO)

Embed:

Preşedintele Traian Băsescu a comis acte de violenţă asupra unui minor aflat în public la mitingul electoral din 2004, cu toate că şeful statului a câştigat pe 19 octombrie procesul intentat lui Dinu Patriciu pentru prejudicii de imagine. Asta spun judecătorii de la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti, în motivarea deciziei dată publicităţii astăzi.

Reamintim că, în decembrie 2009, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat că în anul 2004 a asistat la un moment în care preşedintele Traian Băsescu lovea un copil cu pumnul în plex şi în faţă, în timpul unui eveniment electoral.

Judecătorii susţin de asemenea în motivare că "scopul declaraţiei lui Dinu Patriciu nu a fost dezbaterea unei chestiuni de interes public, ci cauzarea unui prejudiciu de imagine apt să influenţeze rezultatul scrutinului electoral".

Președintele României a câștigat procesul cu omul de afaceri Dinu Patriciu legat de trucarea filmulețului din campanie în care șeful statului era acuzat că a lovit un copil pe data de 19 octombrie 2011.

El ceruse despăgubiri de un leu pentru "minciună şi trucarea unor filmări", acţiunea fiind înregistrată la instanţa Judecătoriei Sectorului 1 la începutul lunii decembrie 2009. Procesul a început în 21 aprilie 2010.

Decizia din 19 octombrie a Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu