Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, confirmă că s-au cheltuit bani grei pentru ceremonia sa de învestire

Embed:

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, confirmă că s-au cheltuit bani grei pentru ceremonia sa fastuoasă de învestire în fruntea autonomiei.

Guvernatoarea de la Comrat evită însă, în continuare, să spună cine este finanţatorul şi care a fost suma investită. Întrebată repetat despre acest subiect, Irina Vlah a luat în batjocură cetăţenii ţării.

"- Din banii dumneavoastră?
- De unde să am eu aşa bani", a spus IRINA VLAH, başcan UTA Găgăuzia.

Anterior, Irina Vlah declara că moldovenii nu trebuie să afle câţi bani s-au cheltuit pentru ceremonia de învestire.De asemena, nici autorităţile locale nu au putut să ne comunice informaţii despre cheltuieli.

Acum câteva zile, primarul oraşului Comrat, Serghei Anastasov, ne-a comunicat că primăria a alocat doar 60 de mii de lei pentru lucrările de amenajare a oraşului pentru eveniment. De asemenea, vicepreşedintele Adunării Populare, Alexandr Tarnavschi, ne-a spus la telefon că toate informaţiile cu privire la cheltuieli le deţine organizatorul principal, adică Irina Vlah.

Asta pentru că, din bugetul autonomiei, nu a fost alocat niciun ban. Evenimentul de inaugurare a Irinei Vlah, pentru cel de-al doilea mandat al başcanului Găgăuziei, a avut loc în data de 20 iulie, pe o scenă pompoasă, amenajată în culorile drapelului Găgăuziei. Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de interpretă Sofia Rotaru. Presa rusă scrie că, Sofia Rotaru poate primi un onorariu de 25-30 de mii de euro pentru doar trei piese. Şi în ziua inaugurării am încercat să aflăm de unde vin banii pentru organizarea concertului, însă, şi atunci, Vlah a refuzat să ofere un răspuns clar.

"- Cine a finanţat?
- Nu sunt bani din buget.
- Păi cine a organizat?
- O să comentez mai târziu."

La manifestaţie a participat conducerea de vârf a ţării, printre care şeful statului Igor Dodon şi premierul Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu