BARTY MERGE LA SHENZHEN. Ashleigh s-a calificat la Turneul Campioanelor 2019

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty a redevenit lider mondial în tenisul feminin şi este prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, care va avea loc în China, la Shenzhen.

În acest an, Barty a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros şi a cucerit alte două titluri la Miami Open şi Birmingham Classic. În clasamentul ce contează pentru Turneul Campioanelor, australianca a acumulat 5467 de puncte, cu 22 mai multe decât sunt necesare pentru calificare la finala sezonului WTA.

În acelaşi clasament, jucătoarea română Simona Halep se află pe locul secund cu 4792 de puncte. Ea este urmată de tenismena cehă Karolina Pliskova cu 4787 de puncte.

Tot mai aproape de prima prezenţă la Turneul Campioanelor este proaspăta campioană de la US Open, canadianca de origine română Bianca Vanessa Andreescu. Ea a urcat de pe locul 8 până pe 4 în top şi are 4727 de puncte la activ.

Competiţia se mută din acest an de la Singapore la Shenzhen, şi se va desfăşura în perioada 27 octombrie -3 noiembrie. La turneu participă cele mai bune opt tenismene la simplu şi cele mai bune opt echipe de dublu, în 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu