Barter între PCRM şi AIE la Anenii Noi: Fotoliul de preşedinte al raionului pe două funcţii de vice

Embed:

Preşedintele raionului Anenii Noi, reprezentant al PCRM, şi-a păstrat fotoliul, deşi consilierii raionali au declarat că vor vota astăzi pentru demisia sa. În urma unei înţelegeri între aleşii partidelor reprezentate în consiliu, la şedinţa extraordinară au fost aleşi doi vicepreşedinţi din partea PLDM şi PD.

Potrivit preşedintelui fracţiunii Partidului Liberal din Consiliul raional Anenii Noi, Sergiu Cuşnir, aleşii locali vor încerca să anuleze decizia de numire a preşedintelui de raion. Şi asta pentru că Vladimir Vâzdoagă ar fi influenţat doi consilieri să-l voteze în funcţia de preşedinte în schimbul funcţiilor de vicepreşedinţi de raion. Anterior, consilierii au anulat şi deciziile de numire în funcţie a celor doi vicepreşedinţi, din cauza că aceştia şi-ar fi obţinut posturile prin corupere.

Preşedintele raionului Anenii Noi a declarat că proiectul privind demisia sa este unul ilegal. Documentul a fost exclus de pe ordinea de zi după ce consilierii au ajuns la înţelegerea de a alege doi vicepreşedinţi din partea Alianţei de guvernare.

"Nu-mi era deloc frică. A fost o înţelegere, pentru că nu e pentru prima dată când am propus. S-au discutat mai multe candidaturi până când s-a ajuns la candidaturile nominalizate împreună cu colegii din alte fracţiuni", a declarat preşedintele raionului Anenii Noi, Vladimir Vâzdoagă.

Consilierii din Alianţă nu exclud că vor reveni la subiectul demiterii preşedintelui raionului.

"Aceste două candidaturi, practic, au fost propuse mai mult de jumătate de an. De fiecare dată, însă, au mers cu diferite şiretlicuri. Au fost din partea Alianţei candidaturi care să facă ruptură. Ei au stat, în sfârşit, pe gânduri şi au analizat situaţia care este. Decât să piardă tot, mai bine cedează", a menţionat preşedintele fracţiunii PLDM, Alexandru Barbăroşie.

"Aş spune că aţi asistat la o maturitate politică din partea colegilor din PCRM. Proiectul de decizie de anulare a acestei decizii a fost sustrasă de pe ordinea de zi. Nu ştiu cum vor evolua lucrurile, dar nu este exclus să se întoarcă într-un final", a menţionat preşedintele fracţiunii PL, Sergiu Cuşnir.

În consiliul raional Anenii Noi din totalul celor 33 de consilieri, 19 sunt din partea Alianţei de guvernare şi 14 sunt consilieri comunişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu