BARTER ILEGAL cu medicamente. Magistraţii au emis mandate de arest preventiv pentru 17 suspecţi

Embed:

(UPDATE 13:06) Alţi doi medici şi un farmacist au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile în izolator. Judecătorii urmează să decidă soarta altor două persoane figurante în dosarul schemei ilegale de vânzare a medicamentelor.

(UPDATE 11:09) Un medic şi o farmacistă au primit câte 30 de zile de arest, iar alt medic va fi cercetat în izolator timp de 25 de zile. De asemenea, reprezentantul unei companii farmaceutice s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu.

Decizia a fost luată în această dimineaţă, de magistraţii de la oficiul Buiucani al Judecătoriei Chişinău.

Judecătorii urmează să decidă şi soarta altor cinci persoane, care ar fi implicate în organizarea unei scheme ilegale de vânzare a medicamentelor.

(09:57) Alte 10 persoane, reţinute vineri pentru organizarea unei scheme ilegale de vânzare a medicamentelor, aşteaptă decizia magistraţilor.

Judecătoria Chişinău urmează să decidă ce măsură va aplica în cazul lor, după ce ieri a dispus ca trei dintre învinuiţi să fie cercetaţi în izolator, iar şase au fost plasaţi în arest la domiciliu. Este vorba despre patru reprezentanţi ai unor companii farmaceutice, doi medici şi o angajată a Universităţii de Medicină.

Alţi bănuiţi în acest dosar pledează nevinovaţi.

Vineri, 12 angajaţi ai mai multor spitale şi opt reprezentanţi ai unor companii farmaceutice au fost reţinuţi fiind acuzaţi de corupere pasivă şi abuz în serviciu.

Potrivit CNA, în schimbul unei mite, medicii erau convinşi de reprezentanţii companiilor farmaceutice să prescrie pacienţilor anumite medicamente, aflate în stocurile farmaciilor.

Pe lângă bani, medicii corupţi erau remuneraţi ilegal cu diferite bunuri şi chiar cu vacanţe peste hotare.

Schema a fost investigată pe durata unui an, timp în care s-a reuşit acumuluarea mai multor probe, inclusiv interceptări telefonice.

Medicii reţinuţi, care sunt angajaţi ai unor spitalele din Chişinău, Cahul şi Edineţ, riscă până la 10 ani de închisoare, iar reprezentanţii farmaciilor - până la şase ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu