Barroso, la reuniunea comună a Guvernului de la Chișinău și a Comisiei Europene: Relaţiile noastre au avansat mult pe parcursul ultimilor ani

"Republica Moldova a devenit un partener important pentru UE în creșterea stabilității și prosperității economice în regiune". Declaraţia îi aparţine președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi a fost făcută în cadrul reuniunii comune a Guvernului de la Chișinău și a Comisiei Europene, care a avut loc în premieră la Bruxelles.

"Reuniunea, fără de precedent, care a avut loc astăzi, reprezintă un simbol al relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, care au avansat mult pe parcursul ultimilor ani", a mai spus Barroso.

Comisia Europeană a recunoscut progresele pe care le-a obținut Moldova în realizarea reformelor și și-a reafirmat sprijinul în continuarea reformei justiției, combaterii corupției și îmbunătățirii climatului de afaceri.

Totodată, Comisia Europeană a reiterat susținerea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional şi a subliniat necesitatea continuării negocierilor în formatul "5+2" și identificarea unei soluții care ar respecta principiile de suveranitate și integritate teritorială a Republicii Moldova, oferind un statut special regiunii din stânga Nistrului. 

Iurie Leancă a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul financiar considerabil oferit în sectorul energetic, dar și în realizarea reformelor în diverse domenii.

"Mulțumesc Președintelui Comisiei Europene pentru cooperarea excelentă cu Dumnealui și cu membrii echipei sale, în vederea modernizării Republicii Moldova, pentru a crea condițiile pe care le merită cetățenii moldoveni", a spus șeful Guvernului.

Părțile au convenit să mențină o colaborare strânsă în vederea realizarii asocierii politice și integrarii economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu