Barroso: Imediat după Summitul de la Vilnius, Comisia Europeană va propune anularea regimul de vize pentru moldoveni în UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declară că, după Summitul de la Vilnius, CE va veni cu o serie de propuneri pentru anularea regimului de vize pentru moldoveni în Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut în cadrul prezentării raportului privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Barroso a menţionat că este vorba despre anularea regimului de vize pentru cetăţenii care deţin paşapoarte biometrice.

"Mă bucur că după mari eforturi concluzia raportului este că au fost îndeplinite toate etaloanele stabilite. Calea europeană a Republicii Moldova va fi o realitate. Toate ţările au dreptul să facă propriile alegeri respectând suveranitatea lor. Imediat după Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Comisia Europeană va înainta mai multe propuneri pentru a ridica regimul de vize pentru toţi cetăţenii care deţin paşaportul biometriv", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Astăzi a fost prezentat cel de-al cincilea raport privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize. Comisia Europeană a apreciat eforturile depuse de autorităţile Republicii Moldova în vederea parcursului european al Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu