Barcelona continuă să fie scena unor proteste violente: Manifestanţii au incendiat mese şi tomberoane

Embed:
Barcelona continuă să fie scena unor proteste violente. Noaptea trecută, separatiştii catalani s-au încăierat din nou cu poliţiştii. Manifestanţii au incendiat mesele şi scaunele din cafenele şi mai multe tomberoane, iar forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc.

Pentru stingerea incendiilor provocate de protestatari a fost nevoie de intervenţia a mai multor echipaje de pompieri.

Manifestanţii au ieşit în stradă patru zile la rând după ce nouă lideri separatişti au fost condamnaţi la închisoare pentru că au încercat să proclame independenţa Cataloniei în 2017. Tot ieri, în Barcelona, a fost organizat un protest şi de către susţinătorii unităţii Spaniei. Ei îi acuză pe separatiştii catalani de distrugerea ţării.

"Am ieşit în stradă pentru a a apăra integritatea teritorială a Spaniei, deoarece catalanii vor să se despartă de noi şi să-şi creeze propria republică."

"Violenţele cresc în fiecare zi şi cel mai grav se întâmplă seara. Problema este că Guvernul nu întreprinde nicio măsură, iar separatiştii cred că pot comite infracţiuni fără a suporta consecinţe."

Poliţiştii au încercat să evite ciocnirile cu protestatarii, dar efoturile lor au fost zadarnice. Un martor a surprins o bătaie izbucnită între ei. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Cei nouă lideri catalani au fost condamnați până la 13 ani de închisoare pentru tentativă de răzvrătire. Fostul preşedinte al regiunii, Carles Puigdemont nu se numără printre ei, pentru că se ascunde de autoritățile spaniole în Belgia. Madridul a cerut Bruxellesului extrădarea acestuia, însă fără succes până acum.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu