Bărbatul care a salvat 2,4 milioane de bebeluși! A intrat în Cartea Recordurilor

James Harrison din Australia are puțin peste 80 de ani și, la prima vedere, pare un om cât se poate de normal. Totuși, puțini sunt cei care știu că australianul a salvat milioane de vieți și poate fi numit erou în adevăratul sens al cuvântului, scrie a1.ro.

Avea 14 ani când a avut nevoie urgentă de o operație la plămâni. Puștiul a supraviețuit și acesta a fost momentul în care el a descoperit faptul că vrea să devină donator de organe. La 18 ani n-a mai stat pe gânduri și s-a apucat de donat sânge.

S-a dus la un centru al Crucii Roșii din Sydney și a donat, dar după o lună medicii de la centru l-au chemat să stea de vorbă cu el.

L-au anunțat că sângele lui conține anticorpi pentru boala hemolitică la bebelușii, o boală ce apare atunci când mama are Rh negativ, iar copilul moștenește Rh-ul pozitiv al tatălui. Netratată, această afecțiune duce la anemie, leziuni ale creierului și chiar deces.

Când și-a dat seama că sângele său este și mai prețios, James s-a dus aproape săptămânal să doneze. Printre miile de suflete salvate, James și-a salvat inclusiv fiica printr-o transfuzie de sânge, căci soarta a făcut ca ea să sufere de această boală hemolitică.

Când a împlinit 81 de ani, australianul a atins pragul maxim al vârstei permise la donare și, cu părere de rău, s-a dus la centrul Crucii Roșii să mai facă un ultim act de bunătate. A fost donarea cu numărul 1.173.

Sângele său a fost folosit pentru a salva mai bine de 2.4 milioane de bebeluși cu boala hemolitică! A intrat astfel în Cartea Recordurilor și a primit inclusiv Medalia de Onoare din Australia.

James este mândru de gestul său și glumește adesea spunând că pe el putem da vina pentru creșterea populației.

loading...

Lasă un comentariu