Bărbatul care a fost îmbrâncit de poliţişti pentru că vindea nuci în stradă s-a ales cu o amendă de 4500 de lei

Embed:

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip scandalos în care doi polițiști îmbâncesc și rețin un vânzător de nuci. 

În acest context, polițiștii au venit cu o reacție. Organele de drept susțin că polițiștii au avertizat de câteva ori bărbatul despre interzicerea comerțului stradal, însă acesta i-a numit cu cuvinte necenzurate.

"În contextul unor imagini video, apărute pe rețelele de socializare și sursele mass-media, unde doi polițiști, imobilizează un bărbat, Poliția capitalei vine cu următoarele precizări:

La 14 august, pe bd. Moscovei, sec. Râșcani, mun. Chișinău, polițiștii fiind implicați în serviciu la măsurile de profilaxie și combaterea comerțului neautorizat stadal, au observant un bărbat care, împreună cu soția și un copil minor comercializau nuci. Forțele de ordine s-au apropiat și de câteva ori au preântâmpinat soții că este interzis comerțul în stradă, recomandându-le să-și comercializeze marfa în locuri special amenajate. 

La rândul său, bărbatul a manifestat un comportament neadecvat și nu s-a supus cerințelor legale a polițiștilor, numindu-i cu cuvinte necenzurate și îmbrâncindu-i.

Astfel, bărbatul a fost imobilizat și condus la sectorul de poliție, pentru documentare. 

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru “Desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” care se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 4 500 lei și pentru “Nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept”, materialul urmează a fi transmis după competență în instanța de judecată pentru a se expune", se arată într-un comunicat emis de Poliția Capitalei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu