Bărbaţii şi femeile merg înarmaţi pe stradă. Imagini filmate în secret despre viaţa în interiorul grupării Statul Islamic

Embed:

Un video realizat chiar în oraşul Raqqa, bastionul din nordul Siriei al grupului terorist Stat Islamic, a putut fi dat publicităţii după ce o femeie misterioasă a reuşit să surprindă imagini de pe străzile oraşului, la adăpostul vălului pe care este obligată să-l poarte, citează Mediafax.ro.

Femeile din teritoriile cucerite de grupul terorist Stat Islamic (în Irak şi Siria) sunt obligate să poarte vălul integral, care cuprinde o haină ce acoperă corpul în întregime, un văl fin ce acoperă faţa, dar şi un niqab, un văl ce acoperă faţa cu excepţia ochilor.

Femeia, care a rămas neidentificată, a avut curajul de a-şi instala o cameră sub văl şi a filmat pe străzile din Raqqa bărbaţi înarmaţi cu arme Kalaşnikov, dar şi femei care merg înarmate cu copii în parc.

Există şi un moment extrem de tensionat, în care femeia care filmează este oprită pe stradă de un bărbat înarmat, acesta reproşându-i că nu se comportă corespunzător în public.

"Vino aici! Trebuie să te comporţi mai bine în public", îi spune bărbatul. Întrebat de ce, el răspunde: "Îţi vedem faţa".

Atunci, femeia şi-a cerut scuze, spunând că probabil vălul este mai transparent. "Trebuie să fii atentă şi să fii acoperită. Allah iubeşte femeile acoperite", îi răspunde bărbatul.

În reportajul realizat la postul francez de televiziune se menţionează că aproximativ 150 de femei din Franţa au preferat să părăsească ţara pentru a merge în teritoriile ocupate de gruparea Stat Islamic.

Femeia care a filmat intră la un moment dat într-un internet cafe, unde mai multe femei vorbesc în limba franceză. Una dintre ele spune într-o conversaţie cu mama sa că nu se va mai întoarce niciodată în Franţa.

"Nu mă întorc, mamă. Îţi spun direct. Trebuie să înţelegi că nu mă mai întorc. Nu mi-am asumat riscul de a veni aici pentru a mă întoarce în Franţa. Îmi merge bine aici. Nu trebuie să plângi sau să-ţi fie teamă. Tot ce vezi la televizor este fals. Se exagerează la TV", spune femeia.

Gruparea Stat Islamic, înscrisă pe lista organizaţiilor teroriste a Departamentului de Stat în 2004 sub numele de Al-Qaida în Irak, era condusă de Abu Musab al-Zarqawi. Recunoscută pentru atacarea forţelor aliate, asasinarea oficialilor şi decapitarea ostaticilor, gruparea a suferit o lovitură odată cu uciderea liderului său, dar a renăscut sub numele de Stat Islamic în Irak şi ulterior Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIL/SIIS), cu scopul de a crea un califat în aceste tertorii.

Gruparea jihadistă Stat Islamic numără "între 20.000 şi 31.500" de combatanţi în rândurile sale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu