Bărbaţii acuzaţi de falsificarea unor ziare în campania electorală au dispărut. "Autorităţile nu fac nimic, pentru ca acest caz să fie uitat"

Cei doi acuzaţi în dosarul clonării publicaţiilor "Ziarul de Gardă" şi "Timpul" au dispărut. Dispariţia cetăţenilor ucraineni, Oleg Havici şi Iaroslav Koţiuba, a fost confirmată de procurorul care conduce urmărirea penală, Lucreţia Zaharia, scrie Ziarul de Gardă.

Conform publicaţiei, în legătură cu acest fapt, Procuratura Generală i-a dat în urmărire internaţională pe cei doi acuzaţi.

În acelaşi timp, avocatul bărbaţilor, Vitalie Nagacevschi, a declarat că nu cunoaşte unde s-ar putea afla clienţii săi. De asemenea, Nagacevschi a menţionat că autorităţile nu fac nimic, cu scopul de a fi uitat acest caz. "În acest caz autorităţile au mers pe calea clasică, pe cea care merg de obicei, atunci când dau cu oiştia în gard", a declarat Vitalie Nagacevschi.

Autorii celor două ziare electorale, Iaroslav Koţiuba şi Oleg Havici, erau cercetaţi în stare de libertate, însă nu aveau voie să părăsească teritoriul Moldovei în perioada anchetei.

Amintim că la sfârşitul lunii aprilie, PLDM a difuzat un comunicat de presă prin care a anunţat despre apariţia şi distribuţia "Ziarului de Chişinău", care ar fi fost o copie a "Ziarului de Gardă". Iar pe 9 mai, unii locuitori ai Capitalei au găsit în cutia poştală un ziar fals, intitulat "Timpul Chişinăului", paginat în stilul publicaţiei "Timpul de dimineaţă", în care erau denigraţi unii membri ai PLDM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu