Bărbați suspecați că plănuiau un atac terorist în timpul semimaratonului din Berlin, eliberați din arest

Poliția germană i-a eliberat pe cei șase bărbați suspecați că plănuiau un atac terorist în timpul semimaratonului din Berlin, transmite AFP. Autoritățile nu au găsit, deocamdată, niciun indiciu că aceștia aveau de gând să comită un atentat islamist, scrie libertatea.ro.

Persoanele vizate – cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani – "vor fi eliberate astăzi (luni)", a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Berlin, Patricia Brämer, pentru AFP.

Jurnaliștii germani scriau, cui o zi în urmă, că patru dintre suspecți aveau legături cu Anis Amri, tunisianul care a ucis 12 oameni anul trecut, în Berlin, când a deturnat un camion și a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun. Acasă la principalul suspect, care îl cunoștea pe Amri, poliţia au găsit două cuţite despre care credea că vor fi folosite în atac.

Investigaţii efectuate începând de duminică – percheziţii la domiciile lor, analiza mai multor suporturi de stocare de date – nu au permis să se evidenţieze elemente împotriva lor, a precizat, ulterior, poliţia berlineză.

"Ancheta continuă", se arată, însă, în comunicat.

Poliţia a anunţat duminică faptul că a procedat la aceste reţineri din cauza contextului tensionat în domeniul securităţii, în Germania, în urma dramei care a avut loc sâmbătă la Münster, în nord-vestul ţării, unde un bărbat în vârstă de 48 de ani a intrat cu o camionetă în clienţii unei cafenele-restaurant.

Organizatorii spun că la ediţia din acest an a semimaratonului de la Berlin au participat 32.000 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu