Bărbat reținut la frontieră pentru fals în documentele oficiale. Ce riscă individul

Un bărbat a fost reținut de polițiștii de frontieră pentru falsificarea actelor. Reținerea a avut loc la punctul de trecere "Sculeni", bărbatul având asupra sa o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare. 

Individul de 35 de ani era în calitate de al doilea șofer la ruta regulată Chișinău – Paris.

Cazul a fost semnalat în seara zilei de 2 august, în cadrul formalităților de trecere a frontierei de stat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Deși moldoveanul avea documentele de călătorie în regulă, comportamentul acestuia a dat de bănuit când a fost întrebat de angajații Poliției de Frontieră dacă deține și alte acte sau lucruri de declarat.

Prin urmare, bărbatul a fost verificat suplimentar și în portmoneul personal s-a depistat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele acestuia, care prezenta semne vădite de falsificare.

Persoana în cauză s-a abținut să dea declarații vizavi de falsul depistat în document.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au dispus reținerea cărții de identitate și transmiterea acesteia către expertiză, dar și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în documentele oficiale. Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu