Bărbat din Leova, salvat de poliţie după ce a publicat un anunţ că îşi vinde un rinichi

Embed:

Un bărbat din raionul Leova a fost salvat de poliţie după ce, sfătuit de un consătean, a postat pe mai multe rețele de socializare un anunț că își vinde un rinichi. Motivul pentru care bărbatul de 25 de ani intenţiona să facă acest lucru: să-şi cumpere o casă sau un apartament în Chişinău. 

Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) a IGP a inițiat o cauză penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor.

De asemenea, au fost întreprinse acțiuni preventive pentru ca victima să nu recurgă la asemenea gest. Conducerea CCTP a mers la Leova pentru a discuta cu bărbatul și a-l anunța despre pericolul la care se expune.

Ca urmare a discuțiilor, bărbatul a mulțumit polițiștilor pentru deschidere și înțelegere, iar toate anunțurile făcute publice au fost șterse.

În context, Centrul pentru combaterea traficului de persoane atenționează că Publicitatea în scopul obţinerii ilegale de organe, ţesuturi şi/sau celule umane, precum şi publicitatea sau mediatizarea unor anunţuri privind donarea ilicită de organe, ţesuturi şi/sau celule umane se pedepsește cu amendă în mărime de la 25.000 la 37.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, iar persoana juridică amendă de la 65.000 la 80.000 de lei

În anul 2017 de către CCTP au fost documentate 6 cazuri de prelevare ilegală de celule reproductive, fiind identificate în acest sens 6 victime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu