Barbăroşie: I-aş chema pe deputaţi să vină să mai dea o dată BAC-ul

Embed:

Realizările deputaţilor sunt alegerea preşedintelui şi neadmiterea alegerilor anticipate. De această părere sunt unii invitaţi ai Ediţiei Speciale de la Publika TV. De cealaltă parte, există voci care spun că Guvernarea nu poate spune cetăţenilor ce acţiuni se întreprind.

 "Este foarte bine că au ales preşedintele. Cea mai mare realizare a Parlamentului de până acum este că nu sunt alegeri anticipate, că el încă mai lucrează. Eu aş urma exemplul minsterului Educaţiei şi i-aş pune să mai vină câte o lună de zile să mai dea încă o dată BAC-ul", susţine directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie. 

Jurnalistul Victor Nichituş consideră că deputaţii au amânat pentru următoarea sesiune probleme importante.

"Sunt două, trei mari probleme pe care Parlamentul Republicii Moldova ar trebui să le rezolve. Este vorba despre numirea şefului SIS, este vorba de jocurile de culise care se fac pentru Comisia de integriatate, vorbim apoi şi despre jocurile sau poate mai puţin jocurile care se vor face pentru centrul Naţional Anticorupoţie", declară jurnalistul Victor Nichituş.

Unii invitaţi susţin că deputaţii au mai multe restanţe.

"Cea mai mare restanţă pentru mine este capacitatea guvernării de a-şi da darea de seamă. Guvernare trebuie să fie capabilă ca fiecare cetăţeam să înţeleagă, unde suntem, care este statutul noastru, încotro merge şi ce va fi mâine", e de părere directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu