Barack Obama vrea să facă măsurile de austeritate mai puţin dureroase pentru americani

Embed:

Preşedintele american, Barack Obama, încearcă să atenueze impactul asupra economiei Statelor Unite a măsurilor de austeritate, care urmează să fie impuse în mod automat de guvernul SUA, pe 1 martie. Liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un set de reforme mai puţin dureroase.

Planul lui Barack Obama presupune reduceri mai mici ale cheltuielilor, decât cele automate, care implică tăieri bugetare cu 10 la sută, şi mărirea impozitelor cu 600 de miliarde de dolari. Democraţii spun că măsurile propuse de preşedintele american vor evita o nouă prăpastie fiscală şi revenirea Statelor Unite în recesiune.

"Trebuie aprobat cel puţin un pachet mai mic de reduceri de cheltuieli şi reforme fiscale, care vor întârzia efectele economice dăunătoare încă pentru câteva luni. Asta până când Congresul va găsi o modalitate să înlocuiască aceste tăieri cu o soluţie mai bună", a explicat Barack Obama.

Reformele fiscale pentru creşterea veniturilor, propuse de administraţia Obama, au fost respinse, însă, de republicani. Ei optează pentru reduceri de cheltuieli suplimentare.

Liderul de la Casa Albă susţine că măsurile de austeritate vor provoca creşterea numărului şomerilor şi vor încetini redresarea Statelor Unite. Tăierile automate urmau să intre în vigoare pe 1 ianuarie, însă termenul a fost prelungit cu două luni. Măsurile vor intra în vigoare dacă Congresul nu ajunge la un compromis privind reducerea bugetului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu