Barack Obama: Vom face tot ce ne stă în putinţă ca să reconstruim ceea ce a fost distrus, în așa mod ca Louisiana să îşi revină

Embed:

Barack Obama a declarat duminică la Louisiana că scurgerile de petrol din Golful Mexic ar putea duce la un dezastru ecologic fără precedent, iar cei vinovaţi ar trebui să plătească pentru pagube. Obama a promis că autorităţile vor face tot posibilul ca Statele Unite să depăşească această criză.

"Acesta este unul dintre cele mai bogate şi frumoase ecosisteme de pe planetă. De secole locuitorii acestei zone se bucură de peştii care înoată în aceste ape şi de animalele care trăiesc în această regiune. Acesta este, de asemenea, centrul economic al regiunii şi vom face tot ce ne stă în putinţă să protejăm resursele noastre naturale, să reconstruim ceea ce a fost distrus şi să ajutăm ca această regiune să îşi revină", a precizat Obama.

Menționăm că vântul puternic face ca pata de petrol provenită de la platforma scufundată în Golful Mexic să se extindă zilnic cu aproxmativ şase kilometri pătraţi. Suprafaţa acesteia a ajuns acum la peste 1000 de kilometri pătraţi.

Alături de Louisiana, statele Alabama şi Mississippi au decretat şi ele stare de urgenţă.

loading...

Lasă un comentariu