Barack Obama: Marile puteri nu pot intimida țările mici

Embed:

Washingtonul se opune agresiunii Rusiei în Ucraina și susţine democraţia din această ţară. Este declarația liderului de la Casa Albă, Barack Obama, făcută în cadrul discursului anual privind starea națiunii. Totodată, Obama a anunţat, în Congresul american, și câteva priorități pentru acest an. 

Barack Obama a reiterat că Statele Unite apără principiul potrivit căruia marile puteri nu pot intimida țările mici.

"Anul trecut, atunci când îndeplineam misiunea dificilă de impunere a sancţiunior împreună cu aliaţii noştri, unii au sugerat că agresiunea domnului Putin constituie o demonstraţie a strategiei şi forţei. Ei bine, Statele Unite sunt astăzi cele care se menţin puternice, împreună cu aliaţii lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia sa este distrusă", a declarat liderul SUA, Barack Obama. 

Totodată, preşedintele american a dezvăluit principalele mize pentru anul acesta. El a menționat că Statele Unite au intrat într-o nouă eră economică.

"Umbra crizei a trecut. Statele Unite sunt puternice", a mai adaugat Barack Obama. 

În discursul său privind starea națiunii, Obama a mai declarat că Statele Unite şi partenerii lor vor învinge organizația teroristă "Statul Islamic", chiar dacă acest efort va necesita mult timp.

De asemenea, el s-a declarat solidar cu toate victimele terorismului și a denunțat agresiunile și stereotipurile față de musulmani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu