Barack Obama despre campania electorală din SUA: "Cred că Donald Trump și Ted Cruz ne-au făcut un serviciu"

Președintele american Barack Obama a declarat vineri, la o întâlnire cu donatori ai Partidului Democrat, că Donald Trump și Ted Cruz, candidați în alegerile primare republicane, le fac un 'serviciu' democraților prin expunerea unor opinii extreme în cadrul formațiunii lor în legătură cu chestiuni precum imigrația și securitatea națională, relatează Agerpres.

"Cred că Donald Trump și Ted Cruz ne-au făcut un serviciu", a spus Obama, făcând referire la poziții precum restricționarea intrării musulmanilor și mexicanilor în SUA.

Obama a afirmat că Trump și Cruz, principalii contracandidați în alegerile primare republicane, au deranjat 'establishment'-ul republican prin campaniile lor electorale insurgente.

Trump nu face decât să exprime ceea ce unii din Partidul Republican spun de mulți ani, a mai precizat Obama în fața a circa 100 de persoane participante la un dineu de strângere de fonduri.

"El a spus: 'Știți ce? Pot să transmit acest mesaj cu mai mult fler, cu mai mult panaș'", a declarat liderul de la Casa Albă.

"În zece luni, eu nu voi mai fi președintele SUA. Însă în 10 luni, contrar opiniei lui Trump, voi fi încă cetățean al SUA", a spus el, în uralele mulțimii.

Trump a pus la îndoială, în mai multe rânduri, că Obama, originar din Hawaii, s-ar fi născut în SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu