Barack Obama a efectuat o vizită în zonele afectate de uraganul Sandy

Embed:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a deplasat în zonele din New York, afectate de uraganul Sandy, care a făcut prăpăd în regiune, acum două săptămâni. Liderul de la Casa Albă le-a promis sinistraţilor ajutor, dar a menţionat ca va fi nevoie de un plan de recuperare pe termen lung.

Barack Obama s-a întâlnit cu pompierii din regiune şi a survolat, la bordul unui elicopter, coasta de est a Statelor Unite, afectată de inundaţii.

"Există o mulţime de lucruri pe termen scurt, care trebuiesc rezolvate. Ne vom asigura că vom fi aici, atât timp cât oamenii au nevoie de acest ajutor imediat. MUSCA Dar există şi lucruri pe terment lung, care necesită o anumită reconstruire", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

Regiunea a fost lovită de superfurtuna Sandy pe 29 octombrie, cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţaile. Liderul de la Casa Albă a fost nevoit să-şi întrerupă campania electorală, pentru a gestiona situaţia în urma dezastrului natural.

Atunci, el a vizitat oraşul New Jersey, una din cele mai afectate localităţi, unde a inspectat pagubele provocate de ciclon. Uraganul Sandy a luat viaţa a 110 persoane în Statele Unite şi a ucis alte 69 - în Caraibe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu