Barack Obama a cerut revocarea a două legi considerate discriminatorii din două state americane

Președintele american Barack Obama a cerut vineri revocarea legilor considerate discriminatorii față de persoanele transgender și homosexuale adoptate recent în statele Carolina de Nord și Mississippi, relatează Agerpres.

Aflat în vizită în Marea Britanie, țară care și-a atenționat cetățenii în legătură cu legile americane discriminatorii față de persoanele homosexuale și transgender, Obama a declarat că vizitatorii britanici vor fi primiți în cele două state cu o ''ospitalitate extraordinară''.

"Consider de asemenea că legile care au fost adoptate în aceste state sunt proaste și trebuie anulate", a afirmat președintele american.

El a subliniat necesitatea "de a fi respectată egalitatea în drepturi pentru toate persoanele, independent de orientarea lor sexuală".

În Mississippi, legea promulgată la începutul lunii aprilie de guvernatorul republican Phil Bryant le permite oficialilor sau companiilor, în numele convingerilor lor religioase, să refuze acordarea de servicii cuplurilor homosexuale.

Confruntate cu mobilizarea tot mai mare a unor personalități și companii, autoritățile din Carolina de Nord au restrâns câmpul de aplicare al unei legi promulgate la sfârșitul lunii martie care le impunea persoanelor transgender să folosească toaletele publice în funcție de identitatea sexuală de la naștere. Însă această lege se aplică în continuare în școli și în clădirile administrative.

"Cred că este foarte important pentru noi să nu trimitem mesaje care lasă de înțeles că nu tratăm egal pe toată lumea", a adăugat Obama.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu