Bănuit de americani de deturnare de milioane. Un hacker moldovean aşteaptă să fie extrădat

Embed:

O reţea de hackeri, administrată de un moldovean, a reuşit să fure zece milioane de dolari de pe conturile unor americani. Anunţul a fost făcut de autorităţile de la Washington.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat că suspectul a fost arestat în Cipru în data de 28 august. Washingtonul încearcă acum să obţină extrădarea bărbatului.

Oficialii americani susţin că informaţiile despre carduri şi conturi au fost sustrase prin intermediul unor programe de tip botnet, care au capacitatea să spioneze un calculator fără ştirea proprietarului. Reţeaua administrată de bărbatul din ţara noastră este cunoscută în mediul virtual ca "Bugat", "Cridex" sau "Dridex".

Autorităţile Statelor Unite bănuiesc că moldoveanul ar fi implicat şi în alte cazuri similare. În perioada 2011-2012, acesta împreună cu alţi hackeri ar fi făcut transferuri ilegale în valoare de peste un milion de dolari din mai multe state americane spre Kiev, Minsk şi oraşul Krasnodar din Rusia. Autorităţile de la Chişinău nu au oferit, deocamdată, comentarii referitoare la acest caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu