Banii, purtători de infecţii şi pericol pentru sănătatea oamenilor. Un inventator român a creat aparatul de sterilizare a bancnotelor (FOTO)

Embed:

Banii vor putea fi spălaţi de microbi şi infecţii. Un inventator român a creat un aparat de sterilizare a bancnotelor în urma căruia acestea rămân intacte şi curate. Acest sistem este util pentru a reduce din viruşi şi bacterii. Cel mai des oamenii se pot alege cu acnee, boli diareice acute, stafilococ, şi herminţi. Medicii recomandă să ne spălăm mai des pe mâini. 

"Cel mai murdar lucru pe faţa pământului, foarte murdar. De dânsu trebuie de păzit. Foarte murdar", a spus o femeie.

"Am observat în troleibuze, taxatoarele scuipă pe bani şi apoi ţi-i şi la magazin procedează la fel", a spus o altă femeie.

Medicii spun că banii sunt purtători de infecţii atât patogene cât şi condiţionat patogeni. Oamenii se pot alege cu boli precum pneumonie, helminţi, boli diareice acute, dar nu în ultimul rând transmiterea viruşilor şi a gripei.

"Pe suprafaţa bancnotelor poate să fie chiar depistată şi bacilul koch care provoacă turbeculoza. În afară de microbi patogeni pe suprafaţa bancnotelor pot să fie o mulţime de microbi condiţionat patogeni cum ar fi stafilococ aureus, pneumococ,streptococ, enterobacterul", a declarat Vitalie Patraşco, medic epidimiolog.

Chiar dacă banii sunt printre cei mai mari purtători de infecţii, până acum nici un moldovean nu a cerut să fie verificate bancnotele.

"Nu avem o metodologie care ar putea să ne arate cum să facem această verificare", a explicat Luminiţa Suveică, director CSP Chişinău.

Unii inventatori şi-au propus să soluţioneze problema banilor murdari. În România un bărbat a creat un aparat de sterilizare a bancnotelor şi a monedelor. Astfel, în doar 35 de secunde sunt distruşi toţi microbii de pe suprafaţa banilor. În prototip încap 50 de bancnote.

"Este alcătuit dintr-o caserie de bani, un bloc automat, o lampă UVG germicidală cu producere de ozon. Deci sistemul este perfect funcţional. Banii se introduc aici, în acest sistem lampa este în funcţiune pe sistem manual", a subliniat Remi Rădulescu, inventator român.

Acest aparat este util pentru bănci şi companiile mari care lucrează cu banii. În condiţii casnice însă, medicii recomandă oamenilor să se spele mai des pe mâini şi să nu scuipe pe bani atunci când îi numără.

O cercetare efectuată în 12 ţări a demonstrat că bancnotele care se folosesc în Europa conţin, în medie, 26.000 de bacterii, în timp ce o singură monedă prezintă mai multe bacterii decât colacul unei toalete.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu