BANI pentru drumuri de la EUROPENI. În ce proiecte vor fi folosiţi

Embed:

Ţara noastră va primi un grant de 15 milioane de euro,  pentru construcţia unei centuri de ocolire a localităţilor Bahmut şi Vulcăneşti. Banii vor fi administraţi de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, în cadrul proiectului "Reabilitarea Drumurilor în Moldova", dar sunt oferiţi de Comisia Europeană.

Acordul va fi semnat astăzi de către ministrul Transporturilor, Vasile Botnari şi Julia Otto, director al Oficiului BERD Chişinău.

Acesta prevede construcţia de la zero a 15 kilometri de drum, care va fi dat în folosinţă în anul 2017.

PUBLIKA.MD notează că în acest an BERD, BEI şi Comisia Europeană vor oferi țării noastre aproximativ 290 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru reparația a 330 de kilometri de trasee naționale.

În total, anul acesta urmează să fie reabilitate 13 trasee, printre care drumul Bălţi-Făleşti-Sculeni, Bălţi-Sărăteni, Bălţi-Şoldăneşti-Râbniţa, Soroca-Arioneşti, Hânceşti-Leova-Cahul, Tiraspol-Căuşeni-Cimişlia.

Lucrări de reparaţie vor începe şi pe unele segmente de pe traseele Chişinău-Dubăsari-Poltava, Chişinău-Leuşeni şi M1-Ialoveni, sectoare care vor face parte din şoseaua de centură a Capitalei. De asemenea, 44 de kilometri de drum vor fi construiţi de la zero.

În luna aprilie, au fost redeschise şantierele pe traseele a căror reconstrucţie a început anul trecut. Este vorba despre drumul republican Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hânceşti-Lăpuşna-M1 şi Hânceşti-Cimişlia.

În total, în acest an, aproximativ 600 de kilometri de drum naţional se vor afla în reparaţie. Potrivit datelor Expert-Group, în prezent, în Moldova sunt peste 3.000 de kilometri de drumuri naționale, dintre care 41 la sută sunt în stare bună, 38 la sută sunt în stare medie, iar alte 21 de procente sunt în stare rea și foarte rea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu