BANI PENTRU BUGETARI SUNT. Soldul Bugetului Asigurărilor Sociale este unul pozitiv

Fosta șefă a Casei Naționale pentru Asigurări Sociale Valentina Buliga dezminte informațiile deputatului PPDA Alexandru Slusari că bani pentru pensiile și salariile bugetarilor mai sunt doar pentru o lună.

Potrivit ei, în Bugetul Asigurărilor Sociale soldul este pozitiv, iar toate plățile au fost efectuate la timp.

Valentina Buliga a scris pe pagina sa de facebook că în luna iunie au fost achitate pensii în jur de 1,4 miliarde de lei, iar suma indemnizațiilor pentru creștere copilului a constituit mai mult de 107 milioane de lei.

În același timp, a fost acordat ajutor social în valoare de 41 de milioane. Pentru indemnizația unică la naștere, suport financiar de stat și majorare de pensii au fost prevăzuți peste cinci milioane și jumătate de lei.

Mai mult, în primele cinci luni ale anului, s-au acumulat contribuții de asigurări sociale obligatorii în sumă totală de 5,4 miliarde de lei sau cu aproape șase la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, Valentina Buliga a menționat că în primele cinci luni ale anului Bugetul Asigurărilor Sociale a înregistrat un sold pozitiv de 540 milioane de lei. Astfel, s-au acumulat venituri de peste 9,7 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile au constituit 9,2 miliarde de lei.

Fosta șefă a CNAS a mai scris că valoarea acestor prestații este direct proporțională cu creșterea economică și contribuțiile fiecărei persoane. Iar actualei guvernări le-a dorit succes și capacitate să realizeze mai multe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu