BANI PENTRU BOLNAVII DE CANCER: Zeci de copii şi-au scos la vânzare jucăriile, cărţile şi hainele pe care nu le mai poartă

Embed:
Şi-au scos la vânzare jucăriile, cărţile şi hainele pe care nu le mai poartă ca să-i ajute pe bolnavii de cancer. Zeci de copii au participat la un târg caritabil organizat în parcul Valea Morilor din Capitalei.

Micii comercianţi şi-au ales cu grijă lucrurile de care sunt gata să se despartă. Unii dintre ei şi-au vândut marfa la un preţ simbolic.

"Ştiu că alţi copii nu au aceste jucării şi vreau să fiu bună şi să le dau. Jucăriile le dau câte cinci, zece lei. Mi-a fost foarte greu să mă desparte pentru că mi-a fost scumpă această jucărie."

"Genţile la fiecare sunt diferite, geanta mare este de 75, asta de 20, cărţile le vând cu 30 doar una cu 55"

"Eu am venit cu cărţi în engleze pe care eu le-am citit şi le găsesc foarte interesante de aceea vreau să le vând ca şi alţi copii sau adulţi să le citească, pentru că sunt foarte interesante."

Vizitatorii târgului au apreciat gestul copiilor.

"Noi am revenit recent din Berlin şi acolo copii participă de la iarmaroace şi îşi vând jucăriile."

"Cred că le este plăcut să îşi vândă lucrurile vechi. Astfel ei înţeleg cum se câştigă banii şi se simt maturi, pentru că se despart de lucrurile care le sunt dragi şi primesc în schimb bani."

La târg a fost instalată şi o boxă pentru colectarea banilor. Banii adunaţi vor ajunge la bolnavii de cancer.

"Noi vrem să îi învăţăm pe copii că lucrurile vechi pot fi utile pentru alţii, că mai pot fi transmise şi altor persoane", a spus organizatorul, Veronica Gorceac.

Taxa de participare a fost de 50 de lei. Târgul caritabil e organizat pentru a cincea oară.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu