Bani de chirie pentru venetici. Un oraș din Italia plătește chiria noilor locuitori

Embed:

Autoritățile unui orășel din sudul Italiei sunt disperate să atragă noi locuitori, așa că s-au oferit să le plătească acestora chiria timp de doi ani. Este vorba despre pitoreasca localitate Teora, care își propune astfel să-şi dubleze numărul populației în următorii cinci ani.

Astfel, noii locuitori vor primi un ajutor lunar de 150 de euro pentru a plăti chiria. Dacă vor dori să-și cumpere o casă, aceștia vor primi 5000 de euro. Teora vrea să atragă familii, așa că doar cei care au cel puțin un copil pot să aplice. De asemenea, aceștia trebuie să locuiască și să lucreze în orășel timp de cel puțin trei ani. Autoritățile locale au o abordare diferită față de restul orașelor italiene care încearcă să atragă străini.

Autoritățile sunt de părere că vânzarea caselor cu 1 euro nu reușește să-i atragă decât pe cei care doresc case de vacanță, fapt care n-ar ajuta la creșterea populației. Teora are în prezent 1500 de locuitori. În medie, în acest orășel, anual se nasc doi copii și mor 20 de oameni, majoritatea de bătrânețe.

loading...

Lasă un comentariu